Sicko: Προβολή του ντοκιμαντέρ για τη δημόσια υγεία

Την προβολή του ντοκιμαντέρ Sicko (2007) του Michael Moore συνδιοργανώνουν το Συντονιστικό Ηρακλείου Για την Υγεία και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:30, στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Η ταινία παρουσιάζει την κατάσταση του συστήματος παροχής υγείας στις ΗΠΑ το 2007, ένα σύστημα που είχε ως κέντρο την παραγωγή κέρδους, κυριαρχούμενο από τις ιδιωτικές ασφάλειες και τις φαρμακοβιομηχανίες, ενώ το συγκρίνει με τα συστήματα δημόσιας παροχής υγείας άλλων χωρών.

Γυρισμένο το 2007, το ντοκιμαντέρ περιγράφει την κατάσταση της πλήρως ιδιωτικοποιημένης υγείας στις ΗΠΑ, χωρίς κανένα κοινωνικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με τις τότε παροχές του κράτους πρόνοιας, που ίσχυαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στον Καναδά και στην Κούβα και μας επιτρέπει να ξαναθυμηθούμε πώς λειτουργεί ένα πραγματικό δημόσιο σύστημα υγείας.

“Στόχος μας είναι το ντοκιμαντέρ να αποτελέσει αφορμή για συνειδητοποίηση και συζήτηση και γύρω από τις καταλυτικές αλλαγές, που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, με πολλαπλές αλλαγές στη δομή, την οργάνωση και το προσωπικό του ΕΣΥ αλλά και στην συνολική ιατροφαρμακευτική κάλυψη”, αναφέρει η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί